Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Burgonyás pogácsa

Sajtos, tepertős, káposztás, túrós vagy burgonyás? Mindenkinek más a kedvenc pogácsája. Mi most utóbbi, a krumplis tökéletes receptjét hoztuk el. És ami manapság fontos, kevés pénzből, dupla adaggal óriási adag készíthető belőle.

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg zsír vagy vaj
  • 2 tojás + a kenéshez
  • 3 ek tej + a kenéshez
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dkg só
  • pirospaprika
  • a tetejére köménymag

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, áttörjük. Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a zsírral vagy a vajjal és az áttört burgonyával összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a kovászt. Megsózzuk és jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként egyszer meghajtogatjuk: lisztezett felületen kinyújtjuk 1 cm vastagra, a két szélét középre hajtjuk, majd félbehajtjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással.