Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Burgonyakrémleves tej- és gluténmentesen

A tej- és gluténérzékenyek pontosan tudják, nem kell lemondani a jó ételekről az ételallergia miatt. Számos alternatíva van, hogyan lehet ezeket a termékeket helyettesíteni. Mutatjuk is, hogy a burgonyakrémleves miként készíthető el ily módon.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 dl rizs főzőkrém – azaz rizstejszín
  • szárított zöldség keverék (glutén és allergénmentes), ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd feltesszük főni. Ha megfőtt, akkor annyi vizet hagyjunk rajta, hogy kb. ujjnyira ellepje, a többit öntsük le róla. Botmixerrel pépesítsük, hozzáadjuk a rizstejszínt, sót, és szárított zöldségeket, 5-10 percet főzzük még így együtt, majd tálalható. (Ha valaki folyékonyabban szereti, hagyjon rajta több vizet). Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldfűszerekkel, és gluténmentes pirított kenyérkockákkal.