A tej- és gluténérzékenyek pontosan tudják, nem kell lemondani a jó ételekről az ételallergia miatt. Számos alternatíva van, hogyan lehet ezeket a termékeket helyettesíteni. Mutatjuk is, hogy a burgonyakrémleves miként készíthető el ily módon.

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- só
- 1 dl rizs főzőkrém – azaz rizstejszín
- szárított zöldség keverék (glutén és allergénmentes), ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd feltesszük főni. Ha megfőtt, akkor annyi vizet hagyjunk rajta, hogy kb. ujjnyira ellepje, a többit öntsük le róla. Botmixerrel pépesítsük, hozzáadjuk a rizstejszínt, sót, és szárított zöldségeket, 5-10 percet főzzük még így együtt, majd tálalható. (Ha valaki folyékonyabban szereti, hagyjon rajta több vizet). Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldfűszerekkel, és gluténmentes pirított kenyérkockákkal.