Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Brokkolis-édesburgonya röszti

A rösztike, a harula, röstiburgonya, lepkepotyi, placki, bramborák és még sok néven ismert ez a krumplilepény, de a lényeg mindegyiknél ugyanaz: nyersen reszelt krumpli olajban kisütve. Ez az étel azonban egyben mégis más, ugyanis ez édesburgonya és brokkoli keveréke. Meglátjátok, talán még jobb, mint a megszokott változata.

Hozzávalók:

  • 40 dkg édesburgonya
  • 3 ek liszt
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 csokor újhagyma
  • 10 dkg brokkoli
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és fél órán át állni hagyjuk. Közben a brokkolit enyhén sós vízben félpuhára főzzük, ha kihűlt, picire daraboljuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk vékonyan. Utána jól kinyomkodjuk az édesburgonyát, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, az összezúzott fokhagymát, borsozzuk, a brokkolit, az újhagymát, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és alaposan összedolgozzuk. A masszából lapos korongokat formázunk, és felhevített olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálalhatjuk joghurtos mártogatóssal, vagy friss salátával is.