Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bögrés répakeksz

Hozzávalók:

10 dkg puha vaj
1 bögre barnacukor
1 bögre kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 bögre főtt répa
2 tojás
2 bögre liszt
3 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
csipet só
szeletelt mandula
étcsoki

Elkészítés:

A megpuhult vajat összekeverjük az összes cukorral, és egyesével hozzáadagoljuk a tojásokat. A répát megfőzzük, összepépesítjük, ezt is hozzákeverjük. Jöhet a liszt, a sütőpor, a kókuszreszelék, a só, a fahéj, és az egészet alaposan összedolgozzuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egy kanál segítségével – ha van fagyis kanalunk, az a legjobb – kiadagoljuk a tésztát a tepsibe. Jó nagy távolságot hagyunk közöttük, és a tetejüket megszórjuk szeletelt mandulával és apró csoki darabokkal.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Betoljuk a tepsit, körülbelül 15 percig sütjük, ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, és már fogyaszthatjuk is.