Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Bögrés répakeksz

Hozzávalók:

10 dkg puha vaj
1 bögre barnacukor
1 bögre kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 bögre főtt répa
2 tojás
2 bögre liszt
3 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
csipet só
szeletelt mandula
étcsoki

Elkészítés:

A megpuhult vajat összekeverjük az összes cukorral, és egyesével hozzáadagoljuk a tojásokat. A répát megfőzzük, összepépesítjük, ezt is hozzákeverjük. Jöhet a liszt, a sütőpor, a kókuszreszelék, a só, a fahéj, és az egészet alaposan összedolgozzuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egy kanál segítségével – ha van fagyis kanalunk, az a legjobb – kiadagoljuk a tésztát a tepsibe. Jó nagy távolságot hagyunk közöttük, és a tetejüket megszórjuk szeletelt mandulával és apró csoki darabokkal.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Betoljuk a tepsit, körülbelül 15 percig sütjük, ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, és már fogyaszthatjuk is.