Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Barackos tápióka puding

Nagyon kevés háztartásban használnak tápiókát, pedig rendkívül egészséges alapanyag. Isteni desszertet is lehet készíteni belőle, amit lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatunk. Glutén- és laktózérzékenyek is bátran beépíthetik az étkezésükbe.

Hozzávalók:

A pudinghoz:

  • 10 dkg tápióka gyöngy (apró szemű)
  • 3 dl víz
  • 1 db vaníliarúd belseje
  • 6 dl kókusztej
  • 6 dkg cukor – aranybarna

A rétegezéshez:

  • 50 dkg sárgabarack vagy őszibarack pép

Elkészítés:

A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet. Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek nem lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul. Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a cukrot és keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne. Bármilyen friss gyümölccsel, vagy gyümölcspürével rétegezhetjük az elkészült tápióka pudingot, langyosan tálaljuk.