Nagyon kevés háztartásban használnak tápiókát, pedig rendkívül egészséges alapanyag. Isteni desszertet is lehet készíteni belőle, amit lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatunk. Glutén- és laktózérzékenyek is bátran beépíthetik az étkezésükbe.

Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 10 dkg tápióka gyöngy (apró szemű)
- 3 dl víz
- 1 db vaníliarúd belseje
- 6 dl kókusztej
- 6 dkg cukor – aranybarna
A rétegezéshez:
- 50 dkg sárgabarack vagy őszibarack pép
Elkészítés:
A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet. Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek nem lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul. Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a cukrot és keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne. Bármilyen friss gyümölccsel, vagy gyümölcspürével rétegezhetjük az elkészült tápióka pudingot, langyosan tálaljuk.