Hozzávalók:
1 csirkemell csont nélkül felcsíkozva
2 közepes méretű sárgarépa
2 kápiapaprika
1 fél cukkini
3 marék zöldborsó
2 újhagyma
3 marék földimogyoró
10 dkg üvegtészta
4-5 ek teriyaki szósz
1 kk édes chili szósz
2 ek szójaszósz
kevés olívaolaj
A tálaláshoz:
rizs
1 szál újhagyma
kevés szezámmag
Elkészítés:
A tésztát a leírtak szerint megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A mogyorót aranybarnára pirítjuk.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A csirkét összekeverjük 2 kk kínai fűszerkeverékkel, és 1 evőkanál szójaszósszal.
Kevés olívaolajon pár percig pirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a csirkét, így tovább pirítjuk pár percig, eztán hozzátesszük a zöldségeket, és meglocsoljuk a még 2-3- evőkanál szójaszósszal. Lefedjük, és így hagyjuk, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Közben kifőzzük hozzá a rizst, majd szezámmaggal és újhagyma karikákkal tálaljuk.