Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Aszalt paradicsomos cibatta

Az asztalt paradicsom tökéletesen passzol a sós pékárukba. A kenyérbe, a zsömlékbe, a kiflikbe, így az olaszok egyik kedvencébe, a cibattába is. Remekül feldobja a tésztákat nem csak ízben, hanem „külsőben” is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg fehér búzaliszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 teáskanál só
  • fél teáskanál szárított élesztő
  • kb. 3,5-4 dl víz
  • 15 dkg aszalt paradicsom
  • bazsalikom

Elkészítés:

Előző este kanállal alaposan elkeverjük a liszteket a sóval és az élesztővel. Hozzáöntjük a vizet, és kanállal elkeverjük. Elég, ha hármat-négyet keverünk rajta. Sűrű galuskatészta állagot kapunk, amelyet nem kell simára keverni, csak arra ügyeljünk, hogy ne maradjon sehol száraz, lisztes rész, a tészta majd eldolgozza önmagát kelés közben. 12 órán át letakarva kelesztjük, majd lukacsos, kovász-szerű, nagyon lágy tésztát kapunk, amelyet gyúrni nem lehet. Lisztes kézzel hozzákeverjük az aprított aszalt paradicsomot és a bazsalikomot, majd a tálban áthajtogatjuk a tésztát, és minimum 1 órát pihentetjük még. Minél többet kel, annál finomabb, lukacsosabb lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe lisztes kézzel téglalapot formázunk a tésztából, és vízzel megspricceljük a tetejét. 250 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 220 fokra csökkentve, további 25 percig sütjük.