Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Angyalok könnye túrótorta

Túrótortákból van sütés nélküli vagy olyan, amit sütni kell. Mi most az angyalok könnye túrótortát hoztuk, amihez túl sokat nem lehet hozzáfűzni, mert a látvány önmagáért beszél. Egy kicsit időigényes a három réteg miatt, de a végeredményért megéri befektetni a munkát.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 bögre búzafinomliszt
  • 1 kk kanálsütőpor
  • 8 dkgvaj
  • 1/2 bögrekristálycukor
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1/2 bögrekristálycukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 kk kanálbúzadara
  • 10 dkg tejföl
  • 1 csomag vaníliacukor

A tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 3 ek kristálycukor

Elkészítés:

A lisztet sütőporral elkeverjük, majd eldolgozzuk a vajjal. A tojást a cukorral habosra verjük, és elkeverjük a vajas-lisztes alappal. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A túrós töltelékhez az összes hozzávalót tálba tesszük és kézi mixerrel sima állagúra dolgozzuk. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral habosra verjük. A tésztát kivesszük a hűtőből, sodrófával kinyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük. A tészta jusson a sütőforma oldalaira is! Rákanalazzuk a túrós tölteléket. A töltelékes tésztát 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, rátesszük a habot és további 10-15 percig sütjük. Vigyázzunk arra, hogy a tojáshab teteje ne égjen meg, éppen csak aranyszínűnek kell lennie. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, ajtaját lenyitjuk és a süteményt legalább 1 órát a sütőben pihentetjük. Ne ijedjünk meg, a tojáshab kicsit összeeshet. Ha észrevesszük, hogy a hab teteje kezd túlságosan barnulni a forró levegőben, akkor vegyük ki a sütőből. Akkor tehetjük be a hűtőbe hűlni a tortát, ha már a tojáshab felszínén megjelennek a kis aranyszínű cukros cseppecskék. Ez akár 1-2 órát is eltarthat.