Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Almás céklaleves

Hozzávalók:

1 kg cékla
2 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál köménymag
4 ág kakukkfű
2 kiskanál vaj
3 alma
1,5 liter zöldségalaplé

bors
tejföl és pirított köménymag a tálaláshoz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A meghámozott céklát négybe vágjuk, majd egy tepsiben összekeverjük az olajjal, a köménymaggal és a kakukkfűvel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 40-45 perc alatt puhára sütjük.
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és kockára vágott almát, és aranybarnára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a céklát és az alaplét, és további 10 percig főzzük.
Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor egy-egy kanál tejföllel díszítjük.