Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Könnyű édesburgonyás torta

Hozzávalók:

2 nagy tojás
15 dkg cukor
1 dl olaj
20 dkg főtt édesburgonya
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
fél citrom
1 tk vanília kivonat
0,5 tk fahéj

Elkészítés:

A főtt édesburgonyát áttörjük. A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverő legerősebb fokozatán vastag krémhabbá verjük.
Hozzáadjuk az olajat, a burgonyát, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a levével eloltott szodabikarbónát, majd 1 percig még verjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd a tojáshabba dolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe tesszük, tetejére szórjuk a mazsolát és előmelegített sütőben, 175 fokon, 25 percig sütjük.