A legjobb tatárbifszteket életemben Gyálon, Szénásiéknál ettem. Velük kb. 10 éve ismerkedtünk meg egy törökországi nyaralásunk során. Baráti kapcsolatunk azóta is tart, alkalmanként egymáshoz vendégségbe is megyünk. Szilvike és Attila olyan jó vendéglátók, hogy messzemenőkig lepipáltak eddig mindenkit! Minden étel, amit Szilvi készít, nagyon ízletes és finom, főleg a tatár, aminek természetesen elkértem a receptjét.
A fotó a Boook Kiadó tulajdonát képezi! (Körmendi Imre/Kaszás Gergely)
Hozzávalók:
50 dkg marhabélszín
1 teáskanál dijoni mustár
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
só
frissen őrölt bors
1 teáskanál Worcestershire-szósz
1 teáskanál paradicsompüré
2 tojássárgája
4 szem kapribogyó
2 ecetes uborka
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor metélőhagyma
Elkészítés:
Ha átütő sikert akarunk vele elérni, akkor a vendégek érkezése előtt legfeljebb 10−20 perccel készítsük el. A tatárbifszteknél bár fontos az ízesítés, a központban a marha áll, nem pedig a fűszerek, ezt ne felejtsük el. Tehát a megtisztított bélszínt ledaráljuk, ezután az összes fűszerrel és hozzávalóval alaposan összekeverjük. Ezzel már készen is van. Elengedhetetlen mellé a pirítós és a finom, friss zöldségek. Ha véletlenül marad belőle, légmentesen lezárva, a hűtőbe tehetjük, de másnap mindenképpen el kell fogyasztani.
Tipp Beától:
A tatárbifsztekhez a bélszínt csak egyszer szoktam ledarálni, így jobban érvényesül a hús íze.