Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Meglestük, mit evett Michael Flatley Újpesten

Húsz éve felállva tapsol neki a közönség. Mi leültünk vele ebédelni és gasztronómiáról beszélgetni.

– Hogy ízlik?
– Nagyszerű ez a sushi.

– Gondolta volna, hogy egy egykori szocialista szövőgyár épületében ilyet fog enni?
– Tudtam, hogy jól főznek Magyarországon, de arra nem számítottam, hogy az újpesti OFF Kulturban ilyen világszínvonalú ellátásban lesz részünk. Fantasztikus ez a hely, a táncosaink boldogok, a konyha pedig egyszerűen remek.

– Biztonsági játékos, amikor külföldön étkezik, vagy szeret megkóstolni helyi különlegességeket?
– Igyekszem mindenhol különböző ételeket kipróbálni. Így találkoztam anno a sushival is, ami azóta az egyik kedvencem a nyers hal és az izgalmas fehérjék miatt. Ahol csak lehet, ezt választom, mert tudom, hogy tápláló étel, mégsem fekszi meg a gyomromat.

– Mi a helyzet a hamburgerrel? Úgy hallottuk, azt is rendelt párszor, amióta itt próbálja az új karácsonyi műsort.
– Ez így van. Lebuktam. A hamburger az én jutalom falatom. Hetente akár kétszer is tudok enni.

– Magyar ételeket is eszik?
– Természetesen ettem gulyást, rántott húst és a híres magyar borokból is megpróbáltam párat. Volt köztük egy nagyon szép desszert bor, aminek a neve most nem jut eszembe.

– Biztosan tokaji aszú volt.
– Igen. Na, ennél jobbat még nem ittam ebben a kategóriában.

– Bejárta az egész világot. Hol főztek önre eddig a legjobban?
– Írországban egy folyóparti kastélyban élek, ahol a konyhát az én ízlésemre szabták, ezért nekem mindig is az otthoni lesz a kedvencem. Egyébként bárhová megyek, szeretek éttermeket kipróbálni. Londonban például az egyik kedvenc felfedezésem egy magyar étterem volt, a Gay Hussar, ahol mindig fantasztikusakat ettem. Ha a kedvenc éttermeimben valahol új étel kerül az étlapra, akkor én mindig azonnal megyek, és kipróbálom, amint kapok asztalt. Amikor pedig nincs újdonság, akkor eszek egy steaket egy pohár borral, egy szelet friss halat.

– Chicagóban írek lakta környéken nőtt fel?
– Nem, inkább kemény környéken. A város déli részén. De főleg ír vendégeink voltak, mert ír származásúak vagyunk. Amerikában sok kultúra keveredik. Minden városnak megvan az a része, ahova a kínaiak, olaszok, lengyelek, magyarok járnak. Az írek is mindenhol a világban ír helyeken gyűlnek össze, ezzel is ápolva a kultúrát. Mert a kultúra a gasztronómiában is gyökeredzik.

– Ír ételeket ettek otthon gyerekkorában?
– Az ír gasztronómia nagyon egyszerű, leginkább krumpli, hús és zöldség. Tiszta és egyszerű, de nem árt, ha mellette mindenevő az ember.

Az interjú teljes egészében megtekinthető az OFF Kultur TV YouTube csatornáján.