Ezúttal a karácsonyi menüsorhoz szerettünk volna segítséget nyújtani. Számos recept közül válogathattok, melyekkel emelhetitek az ünnepi ebéd fényét. Találtok tradicionális ételeket is, de a jól megszokott alapanyagokból mutatunk olyan változatokat, amelyekkel el tudtok térni a hagyományos, megszokott finomságoktól. Ebben például Gáspár Bea óriási segítséget nyújt ötleteivel, melyek tökéletesen beilleszthetőek az ünnepi vacsorába is.

Ünnepi lapszámunkban olvashattok Kandász Andreáról is, aki az elmúlt hónapokban óriási változatáson ment keresztül. Kandi lapunknak őszintén mesélt a családja karácsonyi szokásairól, sőt azt is megtudtuk, ilyenkor milyen finomságok kerülnek az asztalukra. Nem utolsó sorban Napsugár Anna mesélt munkásságáról, terveiről és a gasztronómiához fűződő „viszonyáról”.

És ahogy azt már jól megszokhattátok szeptemberi lapszámunk óta, a Takarékbank közreműködésével minden hónapban a Sercegés és erdőzúgás – Erdei gasztrokalandkönyv csodálatos receptjeiből mutattunk egy “csokorral”, melyben Vida József és Segal Viktor által készült ételekkel találkozhattok. A novemberi lapszámunkban pedig egy újdonsággal, Rúzsa Magdi és Vida József – Zümmögés a konyhában című könyv receptjeiből mutatunk meg néhány különleges finomságot, melyeknek a főszereplője a méz.

Jó szórakozást és főzőcskézést kívánunk! Reméljük, mindenki megtalálja és össze tudja állítani a kedvére való karácsonyi menüt.