Tóth Katica életmódváltásának köszönhetően nagy változáson ment keresztül. Ma már sokkal jobban érzi magát, és mint mondja, két hónap elteltével sikerült megszoknia új étrendjét is. Magazinunknak három olyan ételt mutatott be, amik rendszeresen megfordulnak az étkezésében, és amit büntetlenül fogyaszthat, ezzel segítséget nyújtva mindazoknak, akik változtatni szeretnének étkezési szokásain.

Nagy változáson mentél keresztül, életmódváltásodnak köszönhető?

– Igen. Egyelőre az edzést még nem sikerült teljesen beiktatnom az életembe, de ma már teljesen másképp étkezek, mint korábban. Éveken át nagyon szénhidrát dúsan étkeztem, főleg idő hiányában a gyorsan elkészíthető ételek, a tészták, a burgonya, a péksütemények voltak a jellemzőek, most azonban ezeket szinte teljesen kiiktattam az étrendemből. Inkább fehérjét, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok. A szénhidrátot teljesen nem lehet megvonni a szervezetünktől, ezért inkább – ha eszem -, akkor reggelire, de csak keveset. Korábban már egyszer sikerült jelentős súlytól megszabadulnom. De sajnos a pánikbetegségemre rengeteg gyógyszert kellett szednem. Akik találkoztak már ezzel a problémával, előre felkészítettek, hogy súlygyarapodás fog járni. Ez az én esetemben sem volt másképp. Ez két éve volt, azóta több diétát is követtem, de mindezidáig nem találtam meg a számomra legideálisabb módszert.

Akkor csak saját kezűleg ételeket fogyasztasz?

– Nagyon korán kelek minden reggel. Frissen készítem el a napi ételemet, amit magammal viszek munkába. Iskolában dolgozom, eddig én is az ottani konyhán étkeztem, nagyon szerettem, de be kellett látnom, ha változtatni szeretnék, akkor saját magamnak kell főzni. Most pedig már boldogan elmondhatom, hogy a kitűzött célnak a felét sikerült leadnom. Tapasztalom és tudom, hogy innentől fogva nehezebb és lassabb lesz, de nem adom fel, míg el nem érem a célomat. Az elmúlt két hónapban hozzászoktam, hogy másképp étkezem, és már nem is esik nehezemre a hajnali kelés és főzés sem.

Három általad kedvelt étel receptjét osztottad meg velünk. Ezek kivétel nélkül a jelenlegi diétádba is beleférnek?

– Természetesen, én is gyakran fogyasztom ezeket az ételeket, hiszen szinte csak zöldség és hús. Lisztmentesen készülnek, még a habarásba sem szoktam tenni, pedig az eredeti receptben azzal készül. Én kissé átalakítottam, és így bátran fogyaszthatom, ajánlom mindenkinek, aki változtatni szeretne a szokásain. És ami nagyon fontos: finomak is. (nevet)

Ez azt jelenti, hogy a család miatt most kétféleképpen főzöl?

– Tény, hogy a kislányom annyira nem kedveli ezeket az új ízeket. De minden gyerek ilyen, én sem ettem szívesen az ő korában a zöldségeket és gyümölcsöket. A párommal sokkal könnyebb a helyzet, hiszen ő egy egészségguru, mindig is odafigyelt az egészséges étkezére. De őszintén mondhatom, hogy még laktatóak is ezek az ételek, amellett, hogy alig-alig tartalmaznak szénhidrátot.

Gyakran jársz tévéfelvételekre, fellépésekre. Ilyenkor hogy tudod megoldani az étkezésed?

– Ha olyan helyre megyek, akkor viszem magammal dobozban az ételemet. Persze vannak olyan helyzetek, amikor ezt egyszerűen nem tudom megoldani, akkor sincs semmi probléma. Ha étterembe megyek, nem gond, hiszen általában minden étlapról tudok olyan ételt választani, amit megehetek. Ebben a diétában az a jó, mivel fehérjére épül, hogy húst hússal lehet enni. Ebből a szempontból pedig nincs nehéz dolgom.

Két éve indult be a karriered. Azóta már egy saját lemezed is megjelent. Mostanában várható valami újdonság tőled?

– Igen, ősz végén, vagy tél elején mindenképpen szeretném kiadni a második albumomat. Ennek már a jelentős része el is készült, úgyhogy rengeteg új dal van a tarsolyban, amiket még a közönség nem hallott. A közeljövőben több televíziós felvételre kaptam meghívást, ott fogom majd először bemutatni az újdonságokat. Várom a nyarat, főképp azért, mert szeretnék klipet is készíteni. Rengeteg munka van még előttem ezzel kapcsolatban.

Vannak olyan előadók, akinek két albuma között hosszú évek telnek el. Nem gondolod, hogy túl korai?

– Gondolhatná azt az ember, hogy korai, de bevallom őszintén, az első nem úgy sikerült, ahogy azt én szerettem volna. Nagyon jók voltak a dalok, legalábbis a közönség visszajelzései, és a szakmabeli társaim visszajelzései alapján, de a hangszerelés nem volt az igazi. Nem sikerült azt átadni, amit szerettem volna közölni, és ami én vagyok valójában. Ebből kifolyólag most egy picit stílust váltottunk, természetesen megmaradtunk a mulatós vonalon. Annyiban is különböző lesz a két lemez, hogy ezúttal a dalok többségét már nem én írtam, hanem olyan neves szerzők, mint például Kaly, Sihell Ferry és Sláger Tibó. Vegyes lesz a felhozatal, és nagy megtiszteltetés, hogy velük dolgozhatok. Valamilyen szinten benne lesz az én, de az ő világuk is, nagyon színes repertoár lesz belőle. Akik eddig hallották, kivétel nélkül mindenki álítlja, hogy sokkal jobb az előzőnél, úgyhogy igazából ettől várom most már azt, hogy úgy igazán elinduljon a karrierem.

Hosszú munka egy-egy énekesnek, mire eléri a céljait. Vannak nehéz időszakok is minden művész életében. Nálad soha nem volt olyan pillanat, amikor azt mondtad, feladod, nem folytatod? Főleg, mivel neked is van civil munkád.

– Volt ilyen, főleg akkor, amikor először szembesültem a rosszindulattal. Ok nélkül rengeteg támadást kaptam már. Sokat kellett küzdenem ezekkel a helyzetekkel, de kitartottam és hiszem, hogy elérem a céljaimat. Erre tettem fel az életemet, már kislányként is arról ábrándoztam, hogy énekesnő leszek, és ezért, a hitemért vagyok még mindig itt.