Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
1 csapott kk só
2,5 dkg friss élesztő
3 dl tej
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
5 dkg vaj
1 l olaj a sütéshez
A töltelékhez:
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
3 ek cukor
5 dl tej
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk. Félretesszük, és hagyjuk felfutni. A lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. Ha felfutott az élesztő, azt is hozzáöntjük, és a tojássárgájával együtt elkezdjük összegyúrni. Az olvasztott, de nem forró vajat fokozatosan hozzáadagolva rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és meleg helyen 1 órán át duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a pudingport a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan adagolva hozzá a tejet, csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd félretesszük, időnként megkavarva hagyjuk kihűlni.
Ezután a megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a köröket és egy konyharuhával lefedve még kicsit pihentetjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a fánkokat beletesszük úgy, hogy az alja kerüljön felülre először. Lefedjük, és kb. 1 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük, de ezt már fedő nélkül. Papírtörlőre tesszük, és lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. Végül egy hurkapálcával lyukat szúrunk a fánkok oldalára, és egy tortadíszítő fecskendő segítségével beletöltjük a pudingot a fánkokba. Porcukorral meghintve tálaljuk.