Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ürühúsos palócleves

Hozzávalók:

1 kg ürühús

2 fej vöröshagyma

2 db babérlevél

3-4 gerezd fokhagyma

30 dkg zöldbab

3 dl tejföl

12 dkg zsír

30 dkg burgonya

5 dkg fűszerpaprika

5 dkg köménymag

5 dkg őrölt bors

10 dkg liszt

só ízlés szerint

Elkészítés:

Pörköltalapot készítünk. Beletesszük az 1×1 cm-es kockákra darabolt ürühúst. Ízesítjük sóval, egy kevés őrölt borssal, babérlevéllel, köménymaggal és zúzott fokhagymával. A húst fedővel lefedve kevés lében lassan pároljuk.

Ha a hús zsírjára sül, egy kevés vizet öntünk hozzá, és tovább pároljuk. A szakaszos zsírjára sütést többször megismételjük.

Közben az 1×1 cm-es kockára darabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük. A 2 cm-es darabokra vágott zöldbabot sós vízben puhára főzzük.

A puhára párolt ürühúshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot a levével együtt. Az egészet lassan forraljuk. Ha szükséges, sóval ízesítjük. Zsemleszínű rántást készítünk egy kevés fűszerpaprikával, ezzel sűrítjük a levest. Jól kiforraljuk, majd a tejfölt hőkiegyenlítéssel a levesbe tesszük.