Hozzávalók:
1 kg ürühús
2 fej vöröshagyma
2 db babérlevél
3-4 gerezd fokhagyma
30 dkg zöldbab
3 dl tejföl
12 dkg zsír
30 dkg burgonya
5 dkg fűszerpaprika
5 dkg köménymag
5 dkg őrölt bors
10 dkg liszt
só ízlés szerint
Elkészítés:
Pörköltalapot készítünk. Beletesszük az 1×1 cm-es kockákra darabolt ürühúst. Ízesítjük sóval, egy kevés őrölt borssal, babérlevéllel, köménymaggal és zúzott fokhagymával. A húst fedővel lefedve kevés lében lassan pároljuk.
Ha a hús zsírjára sül, egy kevés vizet öntünk hozzá, és tovább pároljuk. A szakaszos zsírjára sütést többször megismételjük.
Közben az 1×1 cm-es kockára darabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük. A 2 cm-es darabokra vágott zöldbabot sós vízben puhára főzzük.
A puhára párolt ürühúshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot a levével együtt. Az egészet lassan forraljuk. Ha szükséges, sóval ízesítjük. Zsemleszínű rántást készítünk egy kevés fűszerpaprikával, ezzel sűrítjük a levest. Jól kiforraljuk, majd a tejfölt hőkiegyenlítéssel a levesbe tesszük.