Hozzávalók:

1 kg ürühús

2 fej vöröshagyma

2 db babérlevél

3-4 gerezd fokhagyma

30 dkg zöldbab

3 dl tejföl

12 dkg zsír

30 dkg burgonya

5 dkg fűszerpaprika

5 dkg köménymag

5 dkg őrölt bors

10 dkg liszt

só ízlés szerint

Elkészítés:

Pörköltalapot készítünk. Beletesszük az 1×1 cm-es kockákra darabolt ürühúst. Ízesítjük sóval, egy kevés őrölt borssal, babérlevéllel, köménymaggal és zúzott fokhagymával. A húst fedővel lefedve kevés lében lassan pároljuk.

Ha a hús zsírjára sül, egy kevés vizet öntünk hozzá, és tovább pároljuk. A szakaszos zsírjára sütést többször megismételjük.

Közben az 1×1 cm-es kockára darabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük. A 2 cm-es darabokra vágott zöldbabot sós vízben puhára főzzük.

A puhára párolt ürühúshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot a levével együtt. Az egészet lassan forraljuk. Ha szükséges, sóval ízesítjük. Zsemleszínű rántást készítünk egy kevés fűszerpaprikával, ezzel sűrítjük a levest. Jól kiforraljuk, majd a tejfölt hőkiegyenlítéssel a levesbe tesszük.