Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Töltött óriáskagyló

Hozzávalók:

40 dkg óriáskagyló tészta

50 dkg darált hús

50 dkg gomba

1 közepes fej vöröshagyma

kevés olaj

70 g sűrített konzerv paradicsom

20 dkg trappista sajt

oregáno

bazsalikom

bors

2 gerezd áttört fokhagyma

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.

Közben a gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük, majd a hagymához adjuk.

Addig pároljuk, míg össze nem esik, ekkor hozzáadjuk a darált húst is.

Kevés vizet öntünk alá, hozzáadjuk a paradicsompürét és ízlés szerint fűszerezzük.

Fedő alatt készre főzzük a ragut.

A tésztát bő, forrásban lévő vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük.

Egy tepsit kiolajozunk, belesorakoztatjuk a tésztákat, és betöltjük az elkészült raguval.

Reszelt sajttal szórjuk a tetejüket és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad.