Hozzávalók:

40 dkg óriáskagyló tészta

50 dkg darált hús

50 dkg gomba

1 közepes fej vöröshagyma

kevés olaj

70 g sűrített konzerv paradicsom

20 dkg trappista sajt

oregáno

bazsalikom

bors

2 gerezd áttört fokhagyma

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.

Közben a gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük, majd a hagymához adjuk.

Addig pároljuk, míg össze nem esik, ekkor hozzáadjuk a darált húst is.

Kevés vizet öntünk alá, hozzáadjuk a paradicsompürét és ízlés szerint fűszerezzük.

Fedő alatt készre főzzük a ragut.

A tésztát bő, forrásban lévő vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük.

Egy tepsit kiolajozunk, belesorakoztatjuk a tésztákat, és betöltjük az elkészült raguval.

Reszelt sajttal szórjuk a tetejüket és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad.