Hozzávalók:
2 nagy szem édesburgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 pici fokhagyma
1 ek olíva olaj
2 olajos szardellafilé
12 dkg darált sertéslapocka
só
1 tk chili szósz
5 dkg fetasajt
5 dkg lágy zabpehely
Elkészítés:
Az édesburgonyákat mossuk meg héjastól, majd 200 fokos sütőben süssük teljesen puhára kb. 40 perc alatt. Közben a finomra aprított hagymát, és a zúzott fokhagymát picike olajon dinszteljük meg a szardella filékkel együtt. Szedjük a hagymára a darált húst, és pirítsuk le. Közben sózzuk.
Ha a burgonya kisült, várjunk pár percet, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel vágjuk ketté hosszában. Ha teljesen átsült a burgonya, a belseje egyben elválik a héjától, és kanállal könnyen kiemelhető. Vigyázzunk azonban arra, hogy a csücskeinél rendesen elválasszuk a héjtól, mert ott könnyen szakadhat.
Az átsült burgonyát törjük át, keverjük össze a hússal, chilivel, a kockára vágott feta sajttal, zabpehellyel, majd töltsük vissza a csónakokba. További 10 percig süssük 200 fokon.