Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tejszínes gomba puliszkával

Hozzávalók:

80 dkg gomba

1,5 dl főzőtejszín

1 teáskanál kakukkfű

1 kávéskanál őrölt feketebors

0,5 dl étolaj

2 vöröshagyma

2 csapott evőkanál őrölt paprika

1 teáskanál só

1 babérlevél

A puliszkához:

20 dkg kukoricadara

1 teáskanál só

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A hagymát finomra felaprítjuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az étolajat, beleborítjuk a hagymát, enyhén megsózzuk, és addig sütjük, amíg egy kicsit megpirul a hagyma.

Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az őrölt paprikát, és azonnal hozzáadjuk a gombát, és a babérlevelet. Összeforgatjuk, és addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul.

Ekkor fűszerezzük kakukkfűvel, és őrölt borssal. Beleborítjuk a tejszínt, összeforraljuk, és a gomba már el is készült.

Párolás közben a puliszkát is megfőzhetjük. Egy liter sós vizet felforralunk, beleborítjuk a kukoricadarát, és folytonosan kevergetve puhára főzzük. Amennyiben szükséges, kevés vizet még adhatunk hozzá.