Hozzávalók:

80 dkg gomba

1,5 dl főzőtejszín

1 teáskanál kakukkfű

1 kávéskanál őrölt feketebors

0,5 dl étolaj

2 vöröshagyma

2 csapott evőkanál őrölt paprika

1 teáskanál só

1 babérlevél

A puliszkához:

20 dkg kukoricadara

1 teáskanál só

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A hagymát finomra felaprítjuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az étolajat, beleborítjuk a hagymát, enyhén megsózzuk, és addig sütjük, amíg egy kicsit megpirul a hagyma.

Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az őrölt paprikát, és azonnal hozzáadjuk a gombát, és a babérlevelet. Összeforgatjuk, és addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul.

Ekkor fűszerezzük kakukkfűvel, és őrölt borssal. Beleborítjuk a tejszínt, összeforraljuk, és a gomba már el is készült.

Párolás közben a puliszkát is megfőzhetjük. Egy liter sós vizet felforralunk, beleborítjuk a kukoricadarát, és folytonosan kevergetve puhára főzzük. Amennyiben szükséges, kevés vizet még adhatunk hozzá.