Hozzávalók:
80 dkg gomba
1,5 dl főzőtejszín
1 teáskanál kakukkfű
1 kávéskanál őrölt feketebors
0,5 dl étolaj
2 vöröshagyma
2 csapott evőkanál őrölt paprika
1 teáskanál só
1 babérlevél
A puliszkához:
20 dkg kukoricadara
1 teáskanál só
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A hagymát finomra felaprítjuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az étolajat, beleborítjuk a hagymát, enyhén megsózzuk, és addig sütjük, amíg egy kicsit megpirul a hagyma.
Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az őrölt paprikát, és azonnal hozzáadjuk a gombát, és a babérlevelet. Összeforgatjuk, és addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul.
Ekkor fűszerezzük kakukkfűvel, és őrölt borssal. Beleborítjuk a tejszínt, összeforraljuk, és a gomba már el is készült.
Párolás közben a puliszkát is megfőzhetjük. Egy liter sós vizet felforralunk, beleborítjuk a kukoricadarát, és folytonosan kevergetve puhára főzzük. Amennyiben szükséges, kevés vizet még adhatunk hozzá.