Hozzávalók:

0,5 kg kápia paprika

3 dl csirke alaplé

1 salottahagyma

1 gerezd fokhagyma

1 dl tejföl

1 ek olívaolaj

só ízlés szerint

frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:

A paprikát 220 fokon megsütjük (kb. 25-30 perc alatt, többször megforgatva).

Zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját. A magházát, magokat és ereket úgyszintén.

A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon megfuttatjuk.

Felöntjük az alaplével. Mikor forr, beletesszük a felcsíkozott sültpaprikát (néhányat félreteszünk a díszítéshez).

Turmixban mixeljük, a tejföl hozzáadásával.

Visszatesszük a tűzhelyre, sóval és borssal ízesítjük és egyet forralunk rajta.

Tálaláskor díszíthetjük a félretett paprikacsíkokkal, tejföllel és pirított vajas bagettel kínáljuk!