Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spenótleves füstölt tofuval

Hozzávalók:

25 dkg spenót

1 vöröshagyma

2,5 dl tejszín

2 gerezd fokhagyma

1 tk vaj

só, bors, szerecsendió

Tálaláshoz:

20 dkg füstölt tofu

kevés olaj

Elkészítés:

A friss spenótot egy liter forrásban lévő vízbe tesszük, hagyjuk picit összeesni, majd leszűrjük, de a levet tartsuk vissza.

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd vajon megpároljuk. Hozzáöntjük a spenótos vizet, majd mehet bele a leszűrt spenót is.

Ezt követően forraljuk össze, majd turmixoljuk le. Fűszerezzük be, öntsük fel a tejszínnel, forraljunk egyet rajta, majd zárjuk el a tüzet alatta.

Egy másik serpenyőben hevítsünk nagyon kevés olajat, és ebbe tegyük bele a felkockázott tofut, amit minden oldalán megpirítunk. Tálalásnál ezt adjuk levesbetétként az ételhez.