Hozzávalók:

25 dkg spenót

1 vöröshagyma

2,5 dl tejszín

2 gerezd fokhagyma

1 tk vaj

só, bors, szerecsendió

Tálaláshoz:

20 dkg füstölt tofu

kevés olaj

Elkészítés:

A friss spenótot egy liter forrásban lévő vízbe tesszük, hagyjuk picit összeesni, majd leszűrjük, de a levet tartsuk vissza.

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd vajon megpároljuk. Hozzáöntjük a spenótos vizet, majd mehet bele a leszűrt spenót is.

Ezt követően forraljuk össze, majd turmixoljuk le. Fűszerezzük be, öntsük fel a tejszínnel, forraljunk egyet rajta, majd zárjuk el a tüzet alatta.

Egy másik serpenyőben hevítsünk nagyon kevés olajat, és ebbe tegyük bele a felkockázott tofut, amit minden oldalán megpirítunk. Tálalásnál ezt adjuk levesbetétként az ételhez.