Hozzávalók:

40 dkg leveles tészta

20 dkg zöldborsó

10 dkg sonka

10 dkg császárszalonna

3 tojás

3 dl tejszín

15-20 dkg reszelt sajt

bors

petrezselyemzöld

olaj

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtjuk, a kosárkaformákhoz mérve korongokat vágunk úgy, hogy a kosárforma szélét is takarja. A kivágott tésztakorongokkal kibéleljük a formákat.

A zöldborsót puhára főzzük, majd leszűrjük. A császárszalonnát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót és az apróra vágott sonkát. A tojást felverjük a tejszínnel, belekavarjuk a reszelt sajtot meg az apróra vágott petrezselyemzöldet, sóval, borssal fűszerezzük.

A tésztát 5 perc alatt elősütjük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a zöldborsós ragut, és rákanalazzuk a tojástölteléket. 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Melegen vagy hidegen tálalva, önmagában vagy zöldségsalátával kínáljuk.