Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sólet

Hozzávalók:

25 dkg szárazbab
1 füstölt libacomb
25 dkg vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 hegyes erős paprika
1 paradicsom
4 tojás
5dkg libazsír
fűszerpaprika
7,5 dkg hántolt árpagyöngy
30 dkg marhacomb

bors

Elkészítés:

A sólet elkészítéséhez a babot és a füstölt libacombot beáztatjuk külön-külön egy éjszakára.
A hagymákat megpucoljuk, az összes zöldséget felvágjuk, és a tojásokat is megmossuk.
Egy lábosban felhevítjük a libazsírt, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, megdinszteljük, majd levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát.
Leszűrjük a babot, majd a lábasban összekeverjük a gerslivel (árpagyönggyel) és a fokhagymával is. Sózzuk, borsozzuk.
Egy római tálba rakjuk a felét, rárakjuk a libacombokat és a marhahúst, majd a bab másik felét és a tojásokat.
Annyi vizet öntünk rá, hogy a tojásokat bőven ellepje, ezután lefedjük, és 90 fokos sütőben 12-14 órán keresztül sütjük.