Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Skót tojás

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
7 tojás
1 zsemle
1 csomag fasírt fűszerkeverék
3-4 ek zsemlemorzsa
1 ek pirospaprika
2 tk só
1 kevés őrölt bors
1 ek paprikakrém

Elkészítés:

6 tojást megfőzünk, majd megpucolunk. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a darált hússal, egy darab nyers tojással, az elmorzsolt leveskockával, a sóval, a borssal, az őrölt paprikával, a paprikakrémmel és a zsemlemorzsával összedolgozzuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, egészen apróra vágjuk, és a fasírtmasszához adjuk. A főtt tojásokat a fasírtmasszába csomagoljuk, (a tojásokat lisztbe márthatjuk, ha nehezen tapad rá a fasírtmassza) majd egy vékonyan kiolajozott sütőedénybe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-35 percig sütjük. Melegen és hidegen is finom, körettel vagy kenyérrel tálaljuk.