Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajttal és sonkával töltött palacsinta

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
2 tojás
3 dl tej
1,5-2 dl szénsavas ásványvíz
10 dkg olvasztott margarin
1 mokkáskanál só
margarin a serpenyő és a tepsi megkenéséhez

A töltelékhez:

25 dkg sonka apróra vágva
2 kis doboz tejföl
15 dkg reszelt sajt
őrölt fehérbors
reszelt szerecsendió
csipet őrölt kömény
szükség szerint kevés só

Elkészítés:

A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, beleütünk két tojást, hozzáöntjük a tej felét, és haberővel elkeverjük.
Közben apránként hozzáadjuk a többi folyadékot, a legvégén pedig az olvasztott margarint. Sima, könnyen keverhető tésztát kell kapnunk, amit minimum fél órára a hűtőbe pihentetünk.
Addig a töltelékhez a tejfölt összekeverjük a hússal, a sajt kétharmad részével és a fűszerekkel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kisütjük a palacsintákat, majd megtöltjük, és tetszés szerint hajtogatjuk. Feltekerhetjük, de négyben is hajthatjuk. Melegen tálaljuk.