Hozzávalók:
50 dkg pirított káposzta
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
10 dkg margarin vagy 8 dkg zsír
1-2 evőkanál tejföl
3-4 evőkanál tej
3 dkg élesztő felfuttatva
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál bors
10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A dinsztelt káposztán kívül az összes hozzávalót egy nagy tálban összegyúrjuk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Ezt követően a tésztát egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen elsimítjuk rajta a kész pirított káposztát. Négybe hajtjuk, majd ismét nyújtjuk. Ezt kétszer végezzük még el várakozás nélkül.
Ezután egy közepes tepsibe nyújtjuk a kész tésztát, tetszés szerinti méretűre vagdossuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. A sütőt előmelegítjük, mielőtt behelyezzük a tésztát, és pirosra sütjük. Melegen és hidegen is isteni, főleg egy kis vajjal megkenve.