Hozzávalók:

A tésztához:

10 dkg finomliszt
1 tojás
1 csipet só
1 mk olívaolaj

A paradicsomszószhoz:

1 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma

bors
2 dl passzírozott paradicsom
oreganó
bazsalikom
2 csipet cukor

A töltelékhez:

20 dkg ricotta
1 kis gerezd fokhagyma

bors
1 tk bazsalikomos pesto
1 marék bébispenót

Elkészítés:

A töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén legyen. Ha van tésztanyújtó gépünk azzal, ha nincs, akkor lisztezett deszkán nyújtófával kinyújtjuk a tésztát két részletben, vékony hosszúkás alakúra. Az egyik tésztacsíkra kis gombócokba pakoljuk kb. 3 cm-enként a tölteléket, majd befedjük a másik tésztacsíkkal.
Jól lenyomkodjuk a tésztát a töltelék körül, majd kis négyzeteket vágunk a tésztából, úgy, hogy mindegyik négyzet közepére essen a töltelék, a négyzeteket átlósan félbehajtjuk, majd a két csücsköt összenyomjuk. Így kialakítva a klasszikus tortellini fazont. A tésztákat lobogó, enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük.
A szószhoz olívaolajon az apróra vágott vörös és fokhagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáöntjük a passatát. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a cukrot is és fűszerezzük friss vagy szárított oreganóval és bazsalikommal és pár perc alatt összeforraljuk. A megfőtt tortellini a paradicsomszószba keverjük és friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.