Hozzávalók:

50 dkg darált csirkehús

50 dkg sárgarépa

2 tojás

4 gerezd fokhagyma

pár szál friss koriander

1/2 lime leve

1 ek friss gyömbér

1 tk őrölt koriander

1/2 őrölt chili

1 tk eritrit

1 tk Himalája só

5 dkg kókuszliszt

Elkészítés:

Megpucoljuk a répákat, és finomra reszeljük. Egy tálban összekeverjük a darált hússal, a tojással, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott korianderrel, meglocsoljuk a lime levével, és fűszerezzük a reszelt gyömbérrel, az őrölt korianderrel, a chilivel, a sóval. Kézzel eldolgozzuk, és még hozzáadjuk az eritritet és a kókuszlisztet. Amikor jól összeállt a massza, 10-15 percig állni hagyjuk.

Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan zsírozzuk. A nedves kezünkkel egyforma golyókat formázunk, és a tepsire rendezzük. A 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Szójaszósszal és frissen vágott korianderrel tálaljuk.