Hozzávalók:
3 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
15 dkg baconszalonna
1 evőkanál olívaolaj
4 tojás
1 csomag leveles tészta
kevés fenyőmag
Elkészítés:
Megtisztítjuk, és megmossuk a póréhagymát. Felcsíkozzuk úgy, hogy harapható maradjon. A vöröshagymát meghámozzuk, összevágjuk. A bacont is apróra vágjuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a bacont, tányérra szedjük. A visszamaradt olajban lassú tűzön megfonnyasztjuk a póréhagymát és a vöröshagymát, ügyelve arra, hogy ne piruljanak meg. Mély tálban felverjük a tojásokat, megsózzuk, és belerakjuk a hagymás pórét, valamint a bacont. Jól összekeverjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk, és nagy korongokat vágjunk belőle, melynek a közepébe teszünk a töltelékből, és a tészta széleit felhajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne tudjunk kifolyni. Megszórjuk kevés fenyőmaggal, és a sütőben készre sütjük.