Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Póréhagymás kosárkák

Hozzávalók:

3 szál póréhagyma

1 fej vöröshagyma

15 dkg baconszalonna

1 evőkanál olívaolaj

4 tojás

1 csomag leveles tészta

kevés fenyőmag

Elkészítés:

Megtisztítjuk, és megmossuk a póréhagymát. Felcsíkozzuk úgy, hogy harapható maradjon. A vöröshagymát meghámozzuk, összevágjuk. A bacont is apróra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a bacont, tányérra szedjük. A visszamaradt olajban lassú tűzön megfonnyasztjuk a póréhagymát és a vöröshagymát, ügyelve arra, hogy ne piruljanak meg. Mély tálban felverjük a tojásokat, megsózzuk, és belerakjuk a hagymás pórét, valamint a bacont. Jól összekeverjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk, és nagy korongokat vágjunk belőle, melynek a közepébe teszünk a töltelékből, és a tészta széleit felhajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne tudjunk kifolyni. Megszórjuk kevés fenyőmaggal, és a sütőben készre sütjük.