Hozzávalók:

3 szál póréhagyma

1 fej vöröshagyma

15 dkg baconszalonna

1 evőkanál olívaolaj

4 tojás

1 csomag leveles tészta

kevés fenyőmag

Elkészítés:

Megtisztítjuk, és megmossuk a póréhagymát. Felcsíkozzuk úgy, hogy harapható maradjon. A vöröshagymát meghámozzuk, összevágjuk. A bacont is apróra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a bacont, tányérra szedjük. A visszamaradt olajban lassú tűzön megfonnyasztjuk a póréhagymát és a vöröshagymát, ügyelve arra, hogy ne piruljanak meg. Mély tálban felverjük a tojásokat, megsózzuk, és belerakjuk a hagymás pórét, valamint a bacont. Jól összekeverjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk, és nagy korongokat vágjunk belőle, melynek a közepébe teszünk a töltelékből, és a tészta széleit felhajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne tudjunk kifolyni. Megszórjuk kevés fenyőmaggal, és a sütőben készre sütjük.