Hozzávalók:

2 padlizsán

5 ek olívaolaj
40 dkg darált hús
15 dkg spenót
frissen őrölt bors
15 dkg feta sajt
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
80 dkg konzerv paradicsom
1 ek provence-i fűszerkeverék
1 csipet cukor
8 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk, hosszában felszeleteljük, és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a folyadékot. 2 evőkanál felforrósított olajon megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk kihűlni. A csíkozás erre alkalmas sütővel érjük el, de elhagyható.
További 2 ek olajat felhevítünk, és a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Hozzáadjuk a spenótot, és néhány percig együtt pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzámorzsoljuk a feta sajtot.
A kétféle hagymát felaprítjuk, és a maradék olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsom konzervet, sóval, borssal és aprovence-i fűszerkeverékkel ízesítjük. 10 percig főzzük, majd belekeverjük a cukrot is.
Elosztjuk a spenótos húst a padlizsánszeleteken, majd feltekerjük őket. Tepsibe fektetjük a tekercseket, alájuk öntjük a paradicsom szószt, és megszórjuk őket a reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.