Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nutellás csillag kalács

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt

5 dkg friss élesztő

1 csipet só

15 dkg nádcukor

2 tojás

5 dkg vaj

20 dkg nutella

2,5 dl tej

Elkészítés:

A tésztához a tejet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.

A lisztbe belerakjuk a tojások sárgáját, a sót, és a felfutott élesztőt, majd jól összedolgozzuk, és kelesztjük. Ha megkelt, akkor négy egyforma részre osztjuk, és egyesével átgyúrjuk, és újra kelesztjük.

Kerek lapokra nyújtjuk a tésztákat, 25 cm-es nagyságra. Az első lapot megkenjük a nutella 1/3-ával, úgy hogy a szélére 2 cm szélességben nem kenünk nutellát. Ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó lapot nem kenjük meg.

Egymásra rakjuk a rétegeket, teljes fedéssel, pontosan. Egy csészét rakunk a tészta közepére, és 16 részre bevágjuk a tésztát a csészéig.

Minden bevágott szeletet egyesével, kétszer kifelé megcsavarunk. Párosítunk egy-egy szeletet, és a végeit összenyomjuk, és behajtjuk egy kicsit a tészta alá. Ha kész, a tojásfehérjét félig felverjük, elég egy villával, és lekenjük a tésztát.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.