Hozzávalók:

50 dkg finomliszt

5 dkg friss élesztő

1 csipet só

15 dkg nádcukor

2 tojás

5 dkg vaj

20 dkg nutella

2,5 dl tej

Elkészítés:

A tésztához a tejet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.

A lisztbe belerakjuk a tojások sárgáját, a sót, és a felfutott élesztőt, majd jól összedolgozzuk, és kelesztjük. Ha megkelt, akkor négy egyforma részre osztjuk, és egyesével átgyúrjuk, és újra kelesztjük.

Kerek lapokra nyújtjuk a tésztákat, 25 cm-es nagyságra. Az első lapot megkenjük a nutella 1/3-ával, úgy hogy a szélére 2 cm szélességben nem kenünk nutellát. Ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó lapot nem kenjük meg.

Egymásra rakjuk a rétegeket, teljes fedéssel, pontosan. Egy csészét rakunk a tészta közepére, és 16 részre bevágjuk a tésztát a csészéig.

Minden bevágott szeletet egyesével, kétszer kifelé megcsavarunk. Párosítunk egy-egy szeletet, és a végeit összenyomjuk, és behajtjuk egy kicsit a tészta alá. Ha kész, a tojásfehérjét félig felverjük, elég egy villával, és lekenjük a tésztát.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.