Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
1 csipet só
15 dkg nádcukor
2 tojás
5 dkg vaj
20 dkg nutella
2,5 dl tej
Elkészítés:
A tésztához a tejet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
A lisztbe belerakjuk a tojások sárgáját, a sót, és a felfutott élesztőt, majd jól összedolgozzuk, és kelesztjük. Ha megkelt, akkor négy egyforma részre osztjuk, és egyesével átgyúrjuk, és újra kelesztjük.
Kerek lapokra nyújtjuk a tésztákat, 25 cm-es nagyságra. Az első lapot megkenjük a nutella 1/3-ával, úgy hogy a szélére 2 cm szélességben nem kenünk nutellát. Ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó lapot nem kenjük meg.
Egymásra rakjuk a rétegeket, teljes fedéssel, pontosan. Egy csészét rakunk a tészta közepére, és 16 részre bevágjuk a tésztát a csészéig.
Minden bevágott szeletet egyesével, kétszer kifelé megcsavarunk. Párosítunk egy-egy szeletet, és a végeit összenyomjuk, és behajtjuk egy kicsit a tészta alá. Ha kész, a tojásfehérjét félig felverjük, elég egy villával, és lekenjük a tésztát.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.