Hozzávalók:

1 kg krumpli

2 ek dijoni mustár

3 kk balzsamecet

2 ek víz

8 ek olívaolaj

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

0,5 közepes póréhagyma

2 ek kapribogyó

4 csemegeuborka

bazsalikom ízlés szerint

kakukkfű ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított, apró szemű újkrumplit egy evőkanálnyi olívaolajon saját gőzében, fedő alatt megpárolunk. Amíg puhul, elkészítjük az öntetet.

Dijoni mustárt balzsamecettel, vízzel, olívaolajjal, egy csipet sóval és egy kevés frissen őrölt borssal simára keverjük.

Ha kihűlt, a krumplit a felkarikázott póréhagymával, kapribogyóval, az apróra vágott csemegeuborkával együtt a mustáros öntetbe forgatjuk.

Friss bazsalikomlevelekkel vagy kakukkfűvel díszítjük.