Hozzávalók:

A kevert tésztához:

7,5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
12,5 dkg finomliszt
0,5 tk sütőpor

Az almás réteghez:

80 dkg alma
0,5 citromból nyert citromlé

A morzsához:

7,5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg finomliszt

Elkészítés:

A kevert tésztához a vajat a kétféle cukorral, a kézi mixerrel krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, átszitáljuk, és a vajas tojáskrémhez keverjük.
Egy tepsit (20x30x8 cm) kevés vajjal kikenünk. A kevert tésztát a tepsibe simítjuk.
Az almás réteghez az almákat meghámozzuk, magházukat kiszúrjuk, vékony szeletekre vágjuk, a citromlével elkeverjük, és a kevert tésztára rendezzük.
A morzsához az összes hozzávalót morzsásra dolgozzuk, és az almás rétegre szórjuk.
A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.