Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mini húsos tavaszi tekercsek

Hozzávalók:

30 db 14×14 cm-es réteslap darab

10 dkg üvegtészta

20 dkg sertéshús

1 tk étkezési keményítő

3 ek sherry

1-2 gerezd fokhagyma

1 db, 4 cm hosszú gyömbér

1 csomó újhagyma

2-3 csilipaprika

2 ek olaj

2 ek szezámolaj

cukor, só, bors

1 ek ázsiai halszósz

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tésztát lobogó vízben 30 percig főzzük. A húst vékony csíkokra vágjuk, étkezési keményítővel bedörzsöljük, és sherryvel meglocsoljuk. A fokhagymát, az újhagymát és a gyömbért apróra vágjuk. A chilit kicsumázzuk és felaprítjuk.

Az olajat felforrósítjuk a wokban, és megpirítjuk benne a fokhagymát és a gyömbért. Rádobjuk a húst, és magas hőfokon 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát, az újhagymát és a csilit. Magas hőfokon, kevergetve sütjük, majd megfűszerezzük és hagyjuk kihűlni.

Egy-egy tésztalapot megtöltünk 1 ek töltelékkel, majd összehajtjuk, és lazán felgöngyöljük. Bő, forró olajban kisütjük. Tetszés szerint tejföllel vagy szójaszósszal tálaljuk!