Hozzávalók:

30 db 14×14 cm-es réteslap darab

10 dkg üvegtészta

20 dkg sertéshús

1 tk étkezési keményítő

3 ek sherry

1-2 gerezd fokhagyma

1 db, 4 cm hosszú gyömbér

1 csomó újhagyma

2-3 csilipaprika

2 ek olaj

2 ek szezámolaj

cukor, só, bors

1 ek ázsiai halszósz

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tésztát lobogó vízben 30 percig főzzük. A húst vékony csíkokra vágjuk, étkezési keményítővel bedörzsöljük, és sherryvel meglocsoljuk. A fokhagymát, az újhagymát és a gyömbért apróra vágjuk. A chilit kicsumázzuk és felaprítjuk.

Az olajat felforrósítjuk a wokban, és megpirítjuk benne a fokhagymát és a gyömbért. Rádobjuk a húst, és magas hőfokon 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát, az újhagymát és a csilit. Magas hőfokon, kevergetve sütjük, majd megfűszerezzük és hagyjuk kihűlni.

Egy-egy tésztalapot megtöltünk 1 ek töltelékkel, majd összehajtjuk, és lazán felgöngyöljük. Bő, forró olajban kisütjük. Tetszés szerint tejföllel vagy szójaszósszal tálaljuk!