Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mexikói töltött kenyér

Hozzávalók:

1 tetszés szerinti formájú kenyér

A töltelékhez:

10 dkg szeletelt bacon

2 szál újhagyma

1 piros kápia vagy kaliforniai paprika

2 tojás

15 dkg kukorica

pici só és bors

A tetejére:

10 dkg sajt

Elkészítés:

A szalonnát felaprítjuk, és egy teflon serpenyőben lepirítjuk, majd a szalonna kockákat félretesszük.

A karikára vágott hagymát a kinyert zsíron megdinszteljük, ehhez hozzáadjuk az aprított piros paprikát, majd tovább pirítjuk. Amikor félkész, beleöntjük a kukoricát, és már csak 1-2 percig sütjük. Félrehúzzuk, hagyjuk picit hűlni. Eztán ütjük csak hozzá a tojást, majd alaposan elkeverjük. Megsózzuk és megborsozzuk.

Közben a kenyér tetejét levágjuk, és kiszedjük a belsejét, és beletöltjük a már kész tölteléket. Megszórjuk alaposan a lereszelt sajttal, és a 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pirosra sütjük.