Hozzávalók:
1 tetszés szerinti formájú kenyér
A töltelékhez:
10 dkg szeletelt bacon
2 szál újhagyma
1 piros kápia vagy kaliforniai paprika
2 tojás
15 dkg kukorica
pici só és bors
A tetejére:
10 dkg sajt
Elkészítés:
A szalonnát felaprítjuk, és egy teflon serpenyőben lepirítjuk, majd a szalonna kockákat félretesszük.
A karikára vágott hagymát a kinyert zsíron megdinszteljük, ehhez hozzáadjuk az aprított piros paprikát, majd tovább pirítjuk. Amikor félkész, beleöntjük a kukoricát, és már csak 1-2 percig sütjük. Félrehúzzuk, hagyjuk picit hűlni. Eztán ütjük csak hozzá a tojást, majd alaposan elkeverjük. Megsózzuk és megborsozzuk.
Közben a kenyér tetejét levágjuk, és kiszedjük a belsejét, és beletöltjük a már kész tölteléket. Megszórjuk alaposan a lereszelt sajttal, és a 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pirosra sütjük.