Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mexikói töltött csirke

Hozzávalók:

6 nagy szelet csirkemell szelet
1 fej hagyma
1 doboz mexikói keverék
só, bors
1 l olaj (a sütéshez)
30 dkg zsemlemorzsa
4 tojás
15 dkg liszt
4 dl tej

Elkészítés:

A kiklopfolt csirkemelleket enyhén besózzuk, és egy órán keresztül hagyjuk tejben ázni. (Ettől sütés után is puha marad, nem lesz száraz!)
Közben a hagymát apróra vágjuk, és pici olajon megdinszteljük. Ebbe öntjük bele az egy doboz mexikói (babos, kukoricás) keveréket, amit még kicsit forralunk, hogy ne legyen túl sok a leve, és ne tudjon majd kifolyni a töltelék.
A csirkemellek közepébe töltünk egy evőkanállal, és kettéhajtjuk, ezt végezzük el az összes hússal.
Ha ezzel megvagyunk, hagyományos módon bepanírozzuk. Először lisztbe, majd tojásba, végezetül prézlibe forgatjuk.
Időben tegyük föl az olajat forrósodni, és 10-15 perc alatt süssük ki. A családom vékonyan szeletelt, sült burgonyával szereti!