Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Métereskalács kocka

Hozzávalók:

A barna piskótához:

4 tojás
22 dkg finomliszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
6 g sütőpor
1 csipet só

A sárga piskótához:

4 tojás
25 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
6 g sütőpor
1 csipet só

A krémhez:

3 tasak puncs pudingpor
9 dl tej
20 dkg porcukor
35 dkg vaj
0,5 dl rum (ízlés szerint)

A tetejére:

20 dkg étcsokoládé
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A barna piskótához a lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd felváltva apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat.
Ezután kisebb adagokban összeforgatjuk a beleszitált kakaós liszttel. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd először egy kevés habbal fellazítjuk a kakaós masszát, ezután óvatosan beleforgatjuk a többi tojáshabot is.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Ha kész, egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.
A sárga tésztánál ugyanúgy járunk el, mint a barna piskótánál.
A krémhez először egy kevés tejjel simára keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a többi tejet, ezután állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot, és azzal is habosra keverjük, végül rummal ízesítjük.
A krémet három részre osztjuk, és a képen látható módon betöltjük a lapokat, a tetejére igyekezzünk simább felületű tésztát tenni. Ha kész, pár órára hidegre tesszük, nálam egy éjszaka volt.
Másnap vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal, végül a tészta tetejére simítjuk, dermedés után szeleteljük.