Hozzávalók:

A barna piskótához:

4 tojás
22 dkg finomliszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
6 g sütőpor
1 csipet só

A sárga piskótához:

4 tojás
25 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
6 g sütőpor
1 csipet só

A krémhez:

3 tasak puncs pudingpor
9 dl tej
20 dkg porcukor
35 dkg vaj
0,5 dl rum (ízlés szerint)

A tetejére:

20 dkg étcsokoládé
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A barna piskótához a lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd felváltva apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat.
Ezután kisebb adagokban összeforgatjuk a beleszitált kakaós liszttel. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd először egy kevés habbal fellazítjuk a kakaós masszát, ezután óvatosan beleforgatjuk a többi tojáshabot is.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Ha kész, egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.
A sárga tésztánál ugyanúgy járunk el, mint a barna piskótánál.
A krémhez először egy kevés tejjel simára keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a többi tejet, ezután állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot, és azzal is habosra keverjük, végül rummal ízesítjük.
A krémet három részre osztjuk, és a képen látható módon betöltjük a lapokat, a tetejére igyekezzünk simább felületű tésztát tenni. Ha kész, pár órára hidegre tesszük, nálam egy éjszaka volt.
Másnap vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal, végül a tészta tetejére simítjuk, dermedés után szeleteljük.