Hozzávalók:

10 dkg medvehagyma

3,5 dkg pirított fenyőmag

7 dkg parmezán sajt

1 teáskanál só

őrölt feketebors

1 dl extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A medvehagymát először alaposan megmossuk meg, majd pár cm-es darabokra vágjuk, a szárát is bátran használjuk fel. A fenyőmagot egy kicsit megpirítjuk egy száraz serpenyőben.

Egy aprítóba tesszük a medvehagymát, a pirított fenyőmagokat, a reszelt parmezánt, a sót és a borsot, majd körülbelül 2 perc alatt jól összeaprítjuk. Mikor megvan, hozzáadjuk az olajat is, majd ezzel tovább pépesítjük szintén 1-2 percen át.

Ezzel a medvehagymás pesto el is készült, majd egy előre kitisztított, 0,25 literes befőttes üvegbe töltjük.