Hozzávalók:
10 dkg medvehagyma
3,5 dkg pirított fenyőmag
7 dkg parmezán sajt
1 teáskanál só
őrölt feketebors
1 dl extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A medvehagymát először alaposan megmossuk meg, majd pár cm-es darabokra vágjuk, a szárát is bátran használjuk fel. A fenyőmagot egy kicsit megpirítjuk egy száraz serpenyőben.
Egy aprítóba tesszük a medvehagymát, a pirított fenyőmagokat, a reszelt parmezánt, a sót és a borsot, majd körülbelül 2 perc alatt jól összeaprítjuk. Mikor megvan, hozzáadjuk az olajat is, majd ezzel tovább pépesítjük szintén 1-2 percen át.
Ezzel a medvehagymás pesto el is készült, majd egy előre kitisztított, 0,25 literes befőttes üvegbe töltjük.