Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Medvehagyma pesto

Hozzávalók:

10 dkg medvehagyma

3,5 dkg pirított fenyőmag

7 dkg parmezán sajt

1 teáskanál só

őrölt feketebors

1 dl extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A medvehagymát először alaposan megmossuk meg, majd pár cm-es darabokra vágjuk, a szárát is bátran használjuk fel. A fenyőmagot egy kicsit megpirítjuk egy száraz serpenyőben.

Egy aprítóba tesszük a medvehagymát, a pirított fenyőmagokat, a reszelt parmezánt, a sót és a borsot, majd körülbelül 2 perc alatt jól összeaprítjuk. Mikor megvan, hozzáadjuk az olajat is, majd ezzel tovább pépesítjük szintén 1-2 percen át.

Ezzel a medvehagymás pesto el is készült, majd egy előre kitisztított, 0,25 literes befőttes üvegbe töltjük.