Hozzávalók:

A bundához:

8 evőkanál étkezési keményítő

6 evőkanál finomliszt

1 ek napraforgó olaj

0,5 dl víz

1 tojás

100 dkg csirkemell filé

3 ek napraforgó olaj

A mázhoz:

100 ml ketchup

2 ek cukor

1 ek szójaszósz

chilipor ízlés szerint

1 ek szezámmag

Elkészítés:

A keményítőt és a lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, vizet és az olajat. A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, szinte daráltra, hogy össze lehessen gyúrni.

A mázhoz a cukrot kevés vízzel megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot. A csirkemellből golyókat formázunk, belemártogatjuk a bundába, majd sűrűn lisztbe forgatjuk. Kisütjük, majd a mázba hempergetjük. Melegen, tetszés szerinti körettel kínáljuk.