Hozzávalók:

A tésztához:

47-50 dkg liszt

10 dkg vaj

20 dkg cukor

3 evőkanál méz

2 tojás

1 evőkanál tejföl

1 evőkanál szódabikarbóna

1 kávéskanál ecet

A krémhez:

4 tubus cukrozott sűrített tej

35 dkg vaj

10 dkg darált dió

2 evőkanál konyak

Elkészítés:

A cukrot, a vajat, a mézet és a tojást gőz fölött alaposan kikeverjük. Levesszük a tálat a gőzről, majd hozzáadjuk az ecettel elkevert szódaport, a tejfölt és a lisztet. Szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni kb. 1 órát, amíg kihűl. Utána 6 egyforma darabra vágjuk, papírvékonyra kinyújtjuk egyesével és sütőpapíros 20×32 cm-es tepsi hátán megsütjük 180 fokon kb. 5 perc alatt.

A sűrített tejet egy lábosba öntjük, és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, míg barna krémet kapunk, nem kell túl sűrűre főzni. Hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a karamellizált tejet, majd a darált diót és a konyakot.

A hat tésztalapot egyenként megkenjük krémmel, a lapokat előbb meglocsoljuk bőven konyakkal, a tetejére is krém kerül, majd durvára darált dióval bőven megszórjuk. 2-3 nap múlva az igazi!