Hozzávalók:
4 tojás
18 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
1 kk sütőpor
12 dkg olvasztott, majd langyosra hűtött vaj,
1 ek reszelt citromhéj
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk. A tojásokat a cukorral egy másik tálban habosra keverjük. A lisztes keveréket apránként a tojásos-cukros masszába szórjuk, belekeverjük a citromhéjat is, az olvasztott vajat belecsorgatjuk, az egészet összedolgozzuk. A tésztát körülbelül 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A masszát egy vajjal kikent, kilisztezett madeleine-forma mélyedéseibe tesszük, de a mélyedéseket csak a kétharmadáig töltsük meg. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, 10 percig állni hagyjuk, majd a süteményeket rácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.