Hozzávalók:

4 tojás

18 dkg kristálycukor

13 dkg liszt

1 kk sütőpor

12 dkg olvasztott, majd langyosra hűtött vaj,

1 ek reszelt citromhéj

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk. A tojásokat a cukorral egy másik tálban habosra keverjük. A lisztes keveréket apránként a tojásos-cukros masszába szórjuk, belekeverjük a citromhéjat is, az olvasztott vajat belecsorgatjuk, az egészet összedolgozzuk. A tésztát körülbelül 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

A masszát egy vajjal kikent, kilisztezett madeleine-forma mélyedéseibe tesszük, de a mélyedéseket csak a kétharmadáig töltsük meg. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, 10 percig állni hagyjuk, majd a süteményeket rácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.