Hozzávalók:

3 csirkemell filé

20 dkg tökbél (bármilyen tök használható hozzá)

1 nagy szál póréhagyma

1 nagy fej vöröshagyma

25 dkg leveles tészta

bors

majoránna

pirospaprika

2 tojás

2 dl étolaj

Elkészítés:

Megpucoljuk a vöröshagymát és a póréhagymát. Mindkettőt kockákra vágjuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, amiben a forró olajon megpároljuk.

A csirkemellet ledaráljuk, a tökbelet apró kockákra vágjuk, majd a már megpárolt hagymához tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával. De ezeket már nem sütjük tovább, ugyanis majd a tésztában sülnek össze.

Kinyújtjuk a tésztát, nagyjából fél centire, és a tölteléket a közepébe (hosszában) elterítjük. A szélein hagyjunk ki 2-3 centit, ugyanis úgy kell majd összezárni, hogy ne folyjék ki a töltelék.

Feltekerjük, áttesszük egy tepsibe, és megkenjünk tojással.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd 35-40 percig sütjük. De figyeljünk rá, nehogy megégjen a tészta!