Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Lekváros linzer

Hozzávalók:


30 dkg liszt

10 dkg porcukor

1 zacskó vaníliás cukor

1 tk sütőpor

1 csipet só

20 dkg vaj

fél darab citrom héja

1 darab tojássárgája

ízlés szerint baracklekvár

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. A felkockázott, nagyon hideg vajat morzsoljuk bele, vigyázva, hogy ne vegye át a kezünk melegét. Adjuk hozzá a citromhéjat, majd a végén a tojássárgájával gyúrjuk össze a tésztát. Egy kis türelemre is szükség van, de össze fog állni a tészta. Csomagoljuk folpackba, és tegyük 1 órára a hűtőbe.

Tegyük a tésztát vékonyan lisztezett deszkára, majd nyújtsuk ki 3-4 milliméter vastagra, és sütikiszúróval szaggassuk ki. Érdemes azt a tésztát, amivel épp nem dolgozunk, a hűtőbe tenni, mert ha felmelegszik, akkor ragadni fog.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük a tésztákat 10-12 percig, de vigyázzunk, ne kezdjenek el megbarnulni. Várjuk meg, amíg kihűlnek, ekkor ragasszuk őket össze lekvárral, majd tegyük sütisdobozba. Érdemes egy napot várni vele, hogy teljesen megpuhuljanak. Tálalás előtt szórjunk rájuk porcukrot vagy vaníliás cukrot.