Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kolbászos kelkáposztaleves

Hozzávalók:

8 dkg zsír

5 dkg vöröshagyma

10 dkg finomliszt

1 kg kelkáposzta

15 dkg petrezselyemgyökér

15 dkg sárgarépa

30 dkg enyhén csípős kolbász

3 liter víz

kevés só

petrezselyem zöldje

5 g fokhagyma

5 g törött bors

5 g majoránna

Elkészítés:

Vöröshagymát felaprítjuk, zsírban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sárgarépát, gyökeret és a vastag csíkokra vágott kelkáposztát.

Ízesítjük, majd kevés vízzel fedővel lefedve félig puhára pároljuk. Felengedjük, kevés főzés után zsemleszínű rántással besűrítjük.

A kolbászt karikára vágva lepirítjuk, hozzáadjuk a leveshez, majd készre főzzük