Az alaphoz:

30 dkg zabkeksz/háztartási keksz

12 dkg vaj

A krémhez:

40 dkg krémsajt

2o dkg tejföl

2 dl tejszín

4 tojás

2 ek kukoricakeményítő

20 dkg kristálycukor

vanília aroma, pár csepp citromlé

A tetejére:

20 dkg meggy

1 ek cukor

1 tk pektin vagy keményítő

Elkészítés:

A kekszet aprítógép segítségével finom morzsává őröljük. A vajat felolvasztjuk, majd a kettőt összekeverjük. Ezután a masszát egy 22 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk egyenletesen úgy, hogy az oldalára is kerüljön a „tésztából”, ami a torta külső formáját adja.

Ha kész, 180 fokon körülbelül 12 perc alatt elősütjük. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

Egy tábla mérjük a cukrot, a sajtot, a tejfölt, a habtejszínt és a vaníliás cukrot, egy habverő segítségével alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, majd egyesével a tojásokat is belekeverjük.

A tortaformának alufóliába tekerjük, majd egy nagy, mély tepsibe tesszük. Ekkor öntjük a tésztára (óvatosan) a masszánkat, végül a tepsit felöntjük vízzel. A fólia azért szükséges, hogy a víz ne kerüljön bele a formánkba. Alacsony hőfokon (150 fok, másfél óra) sütjük a tortánkat, akkor jó, ha még egy kicsit kocsonyás és vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg a teteje.

Végül a gyümölcsöt összefőzzük a cukorral és a pektinnel, majd a tortát kivesszük a formából és a tetejére öntjük a gyümölcsragut. A torta és a gyümölcs is legyen teljesen kihűtve.

Szeletelve tálaljuk.