Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Klasszikus sajttorta

Az alaphoz:

30 dkg zabkeksz/háztartási keksz

12 dkg vaj

A krémhez:

40 dkg krémsajt

2o dkg tejföl

2 dl tejszín

4 tojás

2 ek kukoricakeményítő

20 dkg kristálycukor

vanília aroma, pár csepp citromlé

A tetejére:

20 dkg meggy

1 ek cukor

1 tk pektin vagy keményítő

Elkészítés:

A kekszet aprítógép segítségével finom morzsává őröljük. A vajat felolvasztjuk, majd a kettőt összekeverjük. Ezután a masszát egy 22 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk egyenletesen úgy, hogy az oldalára is kerüljön a „tésztából”, ami a torta külső formáját adja.

Ha kész, 180 fokon körülbelül 12 perc alatt elősütjük. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

Egy tábla mérjük a cukrot, a sajtot, a tejfölt, a habtejszínt és a vaníliás cukrot, egy habverő segítségével alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, majd egyesével a tojásokat is belekeverjük.

A tortaformának alufóliába tekerjük, majd egy nagy, mély tepsibe tesszük. Ekkor öntjük a tésztára (óvatosan) a masszánkat, végül a tepsit felöntjük vízzel. A fólia azért szükséges, hogy a víz ne kerüljön bele a formánkba. Alacsony hőfokon (150 fok, másfél óra) sütjük a tortánkat, akkor jó, ha még egy kicsit kocsonyás és vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg a teteje.

Végül a gyümölcsöt összefőzzük a cukorral és a pektinnel, majd a tortát kivesszük a formából és a tetejére öntjük a gyümölcsragut. A torta és a gyümölcs is legyen teljesen kihűtve.

Szeletelve tálaljuk.