Az alaphoz:
30 dkg zabkeksz/háztartási keksz
12 dkg vaj
A krémhez:
40 dkg krémsajt
2o dkg tejföl
2 dl tejszín
4 tojás
2 ek kukoricakeményítő
20 dkg kristálycukor
vanília aroma, pár csepp citromlé
A tetejére:
20 dkg meggy
1 ek cukor
1 tk pektin vagy keményítő
Elkészítés:
A kekszet aprítógép segítségével finom morzsává őröljük. A vajat felolvasztjuk, majd a kettőt összekeverjük. Ezután a masszát egy 22 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk egyenletesen úgy, hogy az oldalára is kerüljön a „tésztából”, ami a torta külső formáját adja.
Ha kész, 180 fokon körülbelül 12 perc alatt elősütjük. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
Egy tábla mérjük a cukrot, a sajtot, a tejfölt, a habtejszínt és a vaníliás cukrot, egy habverő segítségével alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, majd egyesével a tojásokat is belekeverjük.
A tortaformának alufóliába tekerjük, majd egy nagy, mély tepsibe tesszük. Ekkor öntjük a tésztára (óvatosan) a masszánkat, végül a tepsit felöntjük vízzel. A fólia azért szükséges, hogy a víz ne kerüljön bele a formánkba. Alacsony hőfokon (150 fok, másfél óra) sütjük a tortánkat, akkor jó, ha még egy kicsit kocsonyás és vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg a teteje.
Végül a gyümölcsöt összefőzzük a cukorral és a pektinnel, majd a tortát kivesszük a formából és a tetejére öntjük a gyümölcsragut. A torta és a gyümölcs is legyen teljesen kihűtve.
Szeletelve tálaljuk.