Hozzávalók:
2-szer 500 g-os leveles tészta
0,5 kg dobozos savanyú káposzta
virsli
3 evőkanál tejföl
3 teáskanál mustár
1 fej hagyma
2 evőkanál margarin
só
bors
1 tojás
fogpiszkáló
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a káposztával együtt a vajon megpároljuk.
Sóval, borssal ízesítjük.
A tejfölt összekeverjük a mustárral.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 7-szer 7 centis négyzetekre vágjuk.
A tészta közepére teszünk a káposztából, és rákanalazunk a tejföl, mustár keverékből.
A virsliket lapjában félbevágjuk, hogy jól feküdjenek a tésztán.
Két centis darabokra vágjuk, és a káposzta tetejére helyezzük.
A tészta két szemben lévő sarkát egymásra hajtjuk, és fogpiszkálóval megtűzzük. Villával felvert tojással megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és megsütjük.