Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Káposztás, virslis papucs

Hozzávalók:

2-szer 500 g-os leveles tészta

0,5 kg dobozos savanyú káposzta

virsli

3 evőkanál tejföl

3 teáskanál mustár

1 fej hagyma

2 evőkanál margarin

bors

1 tojás

fogpiszkáló

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát a káposztával együtt a vajon megpároljuk.

Sóval, borssal ízesítjük.

A tejfölt összekeverjük a mustárral.

A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 7-szer 7 centis négyzetekre vágjuk.

A tészta közepére teszünk a káposztából, és rákanalazunk a tejföl, mustár keverékből.

A virsliket lapjában félbevágjuk, hogy jól feküdjenek a tésztán.

Két centis darabokra vágjuk, és a káposzta tetejére helyezzük.

A tészta két szemben lévő sarkát egymásra hajtjuk, és fogpiszkálóval megtűzzük. Villával felvert tojással megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és megsütjük.