Hozzávalók:

2-szer 500 g-os leveles tészta

0,5 kg dobozos savanyú káposzta

virsli

3 evőkanál tejföl

3 teáskanál mustár

1 fej hagyma

2 evőkanál margarin

bors

1 tojás

fogpiszkáló

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát a káposztával együtt a vajon megpároljuk.

Sóval, borssal ízesítjük.

A tejfölt összekeverjük a mustárral.

A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 7-szer 7 centis négyzetekre vágjuk.

A tészta közepére teszünk a káposztából, és rákanalazunk a tejföl, mustár keverékből.

A virsliket lapjában félbevágjuk, hogy jól feküdjenek a tésztán.

Két centis darabokra vágjuk, és a káposzta tetejére helyezzük.

A tészta két szemben lévő sarkát egymásra hajtjuk, és fogpiszkálóval megtűzzük. Villával felvert tojással megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és megsütjük.