Hozzávalók:

6 réteslap
1,5 kg fehér káposzta
2 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj vagy 1 evőkanál zsír
cukor ízlés szerint
frissen őrölt bors

kevés olaj a lapok megkenéséhez

Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk, külső, esetleg elfonnyadt leveleit leszedjük, majd egy nagy tálba reszeljük. Jó alaposan megsózzuk, és fél órán át állni hagyjuk.
Egy nagyobb lábasban a zsiradékon megdinszteljük a megtisztított és felkockázott hagymát, amikor enyhén megfonnyadt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsit cukrozzuk. Amikor már szépen megkaramellizálódott, a levétől kinyomkodott káposztát is hozzáadjuk, és egy órán át hagyjuk párolódni.
Addig elkészítjük a réteslapokat. Egy enyhén vizes abroszra fektetünk egy tésztalapot, megkenjük olajjal, majd ezt addig csináljuk, amíg három lap rétegeződik egymásra, vagyis mind a három lapunkat olajozzuk. Ezt még egyszer elvégezzük, így kapunk majd két rúd rétest.
Ha elkészült a káposzta, két részre osztjuk, és felhalmozzuk mindkét tészta hosszabb részén, majd a vizes abrosz segítségével feltekerjük. A tetejét is megkenjük vékonyan olajjal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük nagyjából egy óra alatt.