Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

80 dkg burgonya
1 tojás
35 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1,5 dl víz
12,5 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
40 dkg juhtúró
2 dl tejföl

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és finomra lereszeljük. Hozzáadunk egy csipet sót, állni hagyjuk 10 percig, majd kinyomkodjuk a levét.
A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
Enyhén sós, lobogó vízbe kiszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből egy decit tegyünk félre!
A szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, szűrőlapáttal kivesszük.
A visszamaradt zsírba beletesszük az apró kockára vágott hagymát, és megpirítjuk rajta.
Beletesszük a juhtúrót, a tejfölt, és elkeverjük. Hozzáadjuk a félretett főzővizet, és összefőzzük.
Beletesszük a sztrapacskát, összeforgatjuk, majd tálalhatjuk ki. Pirított szalonnával és extra tejföllel kínáljuk.