Hozzávalók:

1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
1 evőkanál búzadara
3 dkg zsír
1 darab tojás
25-30 dkg sertéshús
5 dkg zsír
2 dl tejföl
5 dkg zsemlemorzsa
3 dl olaj

Elkészítés:

A héjában megfőtt krumplit meghámozzuk, áttörjük és hozzáadjuk a puha zsírt. Miután kihűlt, megszórjuk liszttel és sóval, majd hozzáadjuk a tojást.
A masszát jól összekeverjük és kézzel összedolgozzuk. A kiválasztott húsból pörköltet készítünk, majd a húsokat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. Az előbb elkészített burgonyás tésztánkat fél cm vastagra nyújtjuk ki és 6×6 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
Ezekbe töltjük a ledarált húst és gombócokat formálunk belőlük. Ezután sós vízben kifőzzük a gombócokat, akkor jók, ha feljönnek a víz tetejére. Miután a gombócok megfőttek, kiszedjük, picit hagyjuk hűlni, majd megforgatjuk zsemlemorzsába, és néhány percre beledobjuk a felforrósított olajba. Melegen tálaljuk.