Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
50 dkg sertéslapocka
20 dkg császárhús
20 dkg füstölt szalonna
zsálya
só, bors, fűszerpaprika
babérlevél

A tésztához:

3 evőkanál zsír
3 evőkanál vaj
1 dl víz
25 dkg liszt
1 teáskanál só
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A zsírt a vajjal és a vízzel felmelegítjük, majd a lisztes-sós keverékhez adjuk, és tésztát gyúrunk belőle. Becsomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. A húsokat felkockázzuk, és aprítógépben összedaráljuk.
Hozzákeverjük a hagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és belekeverjük a zsályát.
A tészta egyharmad részét levágjuk, és visszatesszük a hűtőbe. A maradék, nagyobb darabot kinyújtjuk, és egy tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy oldalt is felhúzzuk a forma oldalára.
A hűtőbe tett tésztát is kör alakúra nyújtjuk, ezzel befedjük a tetejét. Körben összecsippentjük a két tésztát. A közepébe fúrunk egy lyukat, hogy a gőz szabadon távozhasson, megkenjük a felvert tojással.
A pitét 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, fél órát sütjük, majd a hőmérsékletet 160 fokosra mérsékeljük, és további 75 percen át sütjük.